OUR WORLD, OUR RULES
ПРАВИЛА

Тъй като това е нашето лично пространство за свободна изява, правилата за поведение определяме ние.

Тук възнамеряваме да пишем за нещата от живота, които ни вълнуват и то по начин, който ни допада на нас. Всеки от нас изразява личното си мнение и то не обвързва никого – нито най-близките ни, нито нас един с друг, а още по-малко вас, като наши гости.

Вие сте свободни както да четете написаното, така и да не го четете.

Всеки има право на лично мнение и ние ценим вашето. Възможно е то да не е в съгласие с нашата гледна точка (дори и ние понякога спорим помежду си), затова сме готови да чуем и коментираме вашата гледна точка. Всяка градивна критика, мнение или забележка е добре дошла, но ако си мислите, че ще търпим голословни хули и нападки – не сте познали, по-добре изобщо не се захващайте.

По отношение на коментарите и това, което желаете да публикувате, ще бъдат прилагани следните допаднали ни ограничения:
  • Заяждането и злорадството няма да се толерират;
  • Коментари, написани неграмотно, с груб и/или циничен език няма да бъдат публикувани (какво значи „неграмотно” ли? Неграмотно е например, когато пишете „сграда” със „з”, „статии” с „й” накрая или „повече” с „-” между „по” и „вече”... Имате ли все още нужда от повече примери?);
  • Механични грешки (изписване на съседна буква), предизвикани от бързо писане, няма да доведат до изтриване на коментарите ви, но все пак внимавайте! Няма кой да върви след вас и да ви поправя. Ако ще се излагате, то ще е единствено за ваша сметка;
  •  ... и моля ви, не забравяйте, че пред „че” винаги се поставя запетая, както и в началото и края на вметнатите изрази! Не искате някой да пострада, нали?
  • Пишете на кирилица. Коментари на български език, изписани с латински букви няма да бъдат публикувани (освен, ако по неоспорим начин докажете, че няма как да се сдобиете с кирилица);
  • Можете да публикувате текстове от чужди автори на оригиналните им езици (английски, френски или руски), дори е препоръчително, особено когато става дума за текстове на песни и/или стихове. Тези текстове задължително трябва да носят името на оригиналния си автор.
  • Винаги подписвайте коментарите със собственото си име или със смислен псевдоним;
  • Оставяйте e-mail адрес – той е за наша информация и няма да бъде предоставян на трети лица. Той ще се използва да се свържем с вас, ако се наложи;
  • Всички коментари се модерират, затова бъдете търпеливи докато видите вашия. Няма нужда да го пускате отново;
Свободни сме да правим всякакви промени във визията и съдържанието на блога, които могат да ни хрумнат, без да даваме обяснения, както и да променяме правилата, с които в момента се запознавате. Вие сте свободни да забелязвате промените, но не и да ги одобрявате или не. А ако ви се стори, че някъде не сме прави – върнете се на първото изречение, прочетете го бавно и внимателно няколко пъти, особено втората му част, и забравете за съмненията си.

Всички текстове и снимки, публикувани тук, освен когато изрично не е посочено друго, са лицензирани под Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs, което означава, че могат да бъдат копирани, разпространявани и показвани свободно, ако цитирате оригиналния автор и оригиналния източник, не могат да бъдат променяни или надграждани, не могат да бъдат използвани за комерсиални цели. Ако решите да оставите коментар тук трябва да имате наум горния лиценз и да сте съгласни вашия текст да бъде третиран именно под този CC лиценз. Авторските права върху коментарите ви си остават ваши. За повече информация относно лицензите „Creative Commons“ може да се обърнете към Creative Commons Bulgaria или да попитате чичко Google.