Skip to main content.
September 4th, 2013

Разковничета …

Движението е живот. Животът е енергия. В природата, всяко нещо, което не се развива – умира. Човек трябва да има цел, да се стреми към нещо, да се развива и да постига. Това са добре известни истини, отдавна осъзнати и от мен. Споделям ги с хората около себе си като опит и верую.

Наскоро обаче осъзнах, че разковничето не се крие само в движението, нито само в развиването и постигането. Живея динамично, движа се много (и в буквален, и в преносен смисъл), всеки ден уча по нещо ново и постигам нещо повече. Но някак рутината все пак успява да надделее и да превърне движението и постигането в изтощителна надпревара.

Тия дни имах късмета да открия разковниче в разнообразието – да се срещнеш с нови лица, да посрещнеш предизвикателство в нова плоскост или просто да обърнеш погледа си в друга посока!

Не ме разбирайте погрешно. Не съм привърженик на честата тотална промяна на курса или на свободното безцелно придвижване, но осъзнах, че за да можеш да следваш посоката и да бъдеш постоянен и последователен в това, което правиш и в това, в което си добър, трябва на определени здравословни интервали да се оглеждаш широко встрани и да си доставяш разнообразие. 🙂

Posted by LeeAnn in Мисли и чувства

2 Comments »

This entry was posted on Wednesday, September 4th, 2013 at 15:48 and is filed under Мисли и чувства. You can follow any responses to this entry through the comments RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Разковничета …”

 1. Julia says:

  Наскоро водих подобен разговор в планината 🙂 Важно е не само да се огледаш, но да и да се спреш, за да усетиш динамиката на света около теб. Или пък, за да балансираш духа и тялото.

  Разнообразието е важно нещо, във всеки един смисъл.

 2. LeeAnn says:

  … или пък, за да откриеш или препотвърдиш за себе си твоето собствено място и стойност – нещо, което често забравяме, а то много разваля баланса 🙂

  Благодаря ти, Юлия!
  Ти си ми като някакво камъче, което винаги пада на вярното място, за да допринесе за баланса 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>