Skip to main content.
December 19th, 2007

Кратък принцки наръчник за бързо разпознаване на принцеси

Съставен по молба на принцове и рицари, заети с битки и геройства, които нямат време сами да провеждат анкети и технически прегледи, да питат и разпитват, да съставят ПТЗ-та и сам-самички да си търсят принцеси. (ПТЗ = Принцесо-Техническо Задание)

В тяхна помощ се отзова Контролна Агенция по Търсенията (съкратено КАТ) и състави кратък, но много показателен въпросник, на който се подлагат всички участници в ПТП, демек Принцеса, Търсеща Принц или обратното, но най-често и в повечето случаи първото, тъй като за второто отговарят от ПОТНИК.

Въпросите са лесни, но много значителни, а често пъти дори многозначителни и като такива допускат само един правилен отговор със съответните предварително дефинирани нюанси.

Тестовете и въпросите се задават от Агенцията. Служителите от КАТ преценяват дали това срещу тях е ПТП или не. Оценката, съвсем логично, е субективна, но много ясно – съвсем точна.

Особеното на въпросите на Агенцията е това, че всички спрени и проверени се допуска да продължат да препускат с генно-модифицираните си тикви-каляски модел Q7, след като им бъде поставена съответната маркировка.

Маркират се всички индивидки, подложени на тест. Особеното е, че при първи грешен отговор, индивидката се маркира като „обикновена водачка” и не й се дава втори шанс.

При всички отговори, верни в съгласие с нюансните указания, индивидката се маркира като „истинска принцеса” и се пуска да продължи, след съответните предупредителни обяснения относно характера на маркировката.

Маркировката цели лесно и бързо разпознаване на принцесите и не-принцесите от заетите рицари и принцове, така че да се спести от времето за разпознаване и директно да се премине към опознаване.

Съставянето на ПТЗ изисква освен отговор на въпросите на КАТ, също и външен оглед, тип ГКПП (Годишен Контролно Принцесешки Преглед). ГКПП се прави всяка година, независимо от маркировката.

ГКПП включва външен оглед в следните характерни области:

Ръцете, по отношение на използвания лак за нокти. Допуска се лак от цвят „безцветен” до „телесен цвят”.

Лице – грим – от никакъв до лек. Червило – също. (може малко, ако е вкусно).

Коса – според зависи, но къса е за предпочитане. Това изискване е наложено от рицарите, които твърдят, че принцесите губят прекалено много време, обръщайки внимание на косата си, вместо на тях. 

Дрехи – по възможност несвракопривличащи. Задължително без ботушки с тънки токчета. Чорапки – малки, с шарени картинки.

Въпроси и техните нюансно-ориентирани отговори:

Любим цвят?
Правилен отговор: Лилав
Приемливи нюанси на отговора: от розов през виолетово-керемиден до син. 

Обичате ли деца?
Правилен отговор: Да
Приемливи нюанси на отговора: като малка исках да стана детска учителка.

Любимо замъково занимание?
Правилен отговор тук практически няма, допускат се всякакви отговори, стига те да не са опасни за принцесата и да не съдържат желание или намерение за насилие.
Например: „Обичам да плета/шия” крие опасност за принцесата.
Отговори като „Обичам да играя на „Не се сърди, човече”, „Обичам да си подреждам дрехите в пликчета”, „Обичам да опитвам гозбите на придворния готвач” са ОК, а отговори от рода на „Обичам да стрелям по врабчета с прашката на татко” са крайно неприемливи.

След ГКПП и получените правилни отговори, принцесата се маркира и се пуска да продължи. Така маркираната принцеса бива веднага забелязана от рицари и принцове, които моментално преминават към процеса на опознаване. Процесът на опознаване трае 90 принцесешки дни и се нарича „Тестов принцесешки период”, в който недоволните рицари могат да върнат намерените принцеси и да подадат жалба в КАТ за немърливост на служителите им. Основание за връщане може да бъде установяването на несъответствие с някое от гореописаните сложнотии.

Има и други възможни основания, разбира се.

Нормално е една истинска принцеса винаги да закъснява с по 5-6 минути за където-и-да-било и винаги да си тръгва последна от-където-и-да-е. Ако не е така – рекламация.

Друго нормално за истинските принцеси е да привличат рицарските погледи, но да го правят неволно и да им е почти неприятно. Ако им е приятно – рекламация.

След изтичане на пробния 90-дневен срок и непостъпили рекламации – принцесата си е завинаги ваша. 🙂

Posted by LeeAnn in Принцесешки историйки

11 Comments »

This entry was posted on Wednesday, December 19th, 2007 at 21:00 and is filed under Принцесешки историйки. You can follow any responses to this entry through the comments RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Responses to “Кратък принцки наръчник за бързо разпознаване на принцеси”

 1. pippi says:

  Много е хубаво че сте помислили за нещастните принцове, дет нямат време. За принцесите предвижда ли се нещо?

 2. за принцесите и феите at Smiling says:

  […] като Дачи е писала наръчник за разпознаване на принцеси, а в […]

 3. Даниела Соколова а.к.а LeeAnn says:

  Еее, pippi, принцесите отдавна са се уредили – те си имат ПОТНИК – Принцесешки Отдел за Тестове, Начални Изпитания и Контрол.
  Състои се от феи и принцеси, които подлагат принцовете на тестове и решават “става” / “не става”

  А тестовете…- виж там 😉 http://www.leeneeann.info/blog/?p=315

 4. Ясен says:

  Като принц от гореспоменатата група твърдо заявявам, че съм абсолютно не съгласен с краткостта и неизчерпателността на въпросника. Предлагам да бъдат включени още въпроси. Например:

  Търпимост към разсеяност на принца?
  Правилен отговор: Средна.
  Допустими нюанси: От може но без да прекалява до винаги.

  Също така изразявам принципно несъгласие с определената дължина на косата.

  Имайки предвид че това е строго индивидуални предпочитания смятам да се ориентирам към водачките не носещи знак от КАТ. 😛

 5. hristo says:

  Моята принцеса е недоволна от така написания наръчник (за съжаление тя прочете моя).
  Думите и са следните:
  “Аха, ако има рекламации може да върне принцесата”
  “Никой не казва обаче, какво става ако на принцесата не й хареса принца!”

  Опитах се да обясня, че още не е издаден принцесешки наръчник и няма яснота по действието на ПОТНИК, да погледне в него когато бъде издаден.

  Моля за помощ и се надявам на добър Принцесешкия наръчник.

 6. Даниела Соколова а.к.а LeeAnn says:

  Ясен
  Ееее, виж заглавието – това е КРАТЪК наръчник за БЪРЗО разпознаване. Не е “Как да накараме една принцеса да ни търпи цял живот” 😉

  А иначе – ако посегнеш към немаркирани принцеси всички последици и последствия са си за твоя сметка и на твой гръб 😉

  hristо,
  можеш да успокоиш твоята принцеса, защото всичко е много просто: Ако принцесата не е харесала принца/рицаря, той няма никакъв шанс да припари до нея ;), па камо ли после да я опознава, тества и т.н.

  Хъм, аз си мислех, че това се подразбира, пък 🙂

  Яснота по действието на ПОТНИК – тук: http://www.leeneeann.info/blog/?p=315

  Принцесешки наръчник няма да бъде издаден изобщо. Защо ли?

  Защото изискванията на принцесите са твърдеобширни, бързопроменливи и настроениенозависими и ще са нужни над 30 000 страници, за да бъдат описани в подробности и с яснота. Кой си мислите, че ще седне да го прочете? Принцеса? ЗАБРАВИ!
  🙂

 7. Ивката says:

  Предвид на гореизложения кратък принци наръчник, основавам фракция на принцесешката лига. Поканени са да членуват всички прицеси, отпаднали на първия въпрос и дали за верен отговор вместо лилаво – зелено! Основавам зелена прицесешка фракция! 🙂

 8. Даниела Соколова а.к.а LeeAnn says:

  Е, Ивка, чак пък фракция! Що да не е “Клон” примерно? ЗПК – Зелен Принцесешки Клон – хем екологично, хем празнично, хем тихо и мирно 😉

 9. Ивката says:

  ОК… мир да има – клон ще е! 😉

 10. Гери says:

  Мдааа, ако на това му се вика “почивка” от писане… 😛

  Като се има предвид големия брой потенциални ПТП и заетостта на КАТ, отдавна ми се иска да питам Принцесите раждат ли си се такива или се трансформират по някакъв начин в последствие? И дали има и Курсове за принцеси? 😉

 11. LeeNeeAnn » Blog Archive » Принцесешко възражение says:

  […] Принцесите безпогрешно могат да различат придворен сладкар от обикновен такъв, придворен мълчаливец от обикновен такъв, придворен смешник от обикновен такъв, могат да различат генномодифицирана тиква от обикновена такава, двор от дворец, грес от грис, успоредно от перпендикулярно (паркиране), както и дори ПТЗ от ПТП! […]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>