Skip to main content.
August 3rd, 2007

Облачето тръгва на училище

Облачето, ще – не ще, и то тръгна на училище. Тръгна с огромно желание и нескрито вълнение. Защото това не беше каквото и да е обикновено училище, а специално училище: Вятърно училище за малки облачета. Там Облачето трябваше да се научи на всички важни вятърни неща и на всички специални вятърни приготовления. Тези умения му бяха нужни, за да може да излиза самичко на разходка извън Царството на Ветровете. А на него му харесваше да бъде самичко, нищо че го беше страх. Малко. То, естествено, не смееше да си признае това пред Ветровете. Но пък и нямаше нужда, защото те винаги много добре знаеха какво точно му е на Облачето – знаеха кога го е страх, кога е тъжно, кога е весело, кога е нетърпеливо, кога му се иска да се откаже, кога е готово да продължи напред… И се съобразяваха с него. Винаги му даваха задачки, които да не са твърде сложни и да го изплашат допълнително. Но пък внимаваха да не му дават прекалено обикновени задачки, които Облачето да изпълнява с лекота и да реши, че е пораснало. Защото е опасно да си мислиш, че си голям, особено когато си малък. Тогава започваш да правиш едни сложни и смешни неща, които бързо-бързо те подсещат, че не си пораснал.

Освен това, докато ходеше на Вятърното училище, Облачето трябваше да се научи да лети. Да, Вятърът учи облачетата да летят! И това не е никак проста работа! Всяка сутрин, след като облачетата са се наспинкали добре, ветровете ги извикваха при себе си и им даваха да си изберат по един цвят от дъгата. Облачето си бе избрало жълтия цвят и не си го отстъпваше на никого. Почти. След малко сутрешни обяснения и наставления, ветровете пускаха Облачето да се справя самичко с жълтата си дъгичка.

Да се пързаляш по дъгата е лесно, но да се научиш да я държиш в ръчички и да следваш с нея Вятъра се оказа истинско предизвикателство.

Предизвикателство, което скоро щеше да се превърне в приключение!!!

Posted by LeeAnn in Приказка за Облаче

4 Comments »

This entry was posted on Friday, August 3rd, 2007 at 10:00 and is filed under Приказка за Облаче. You can follow any responses to this entry through the comments RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Облачето тръгва на училище”

 1. dzver says:

  Какъв цвят ти е парашута?

 2. LeeAnn says:

  @dzver

  Не знам, не съм го виждала, за щастие досега не ми се е налагало да го ползвам 🙂 Обикновено запасните парашути са бели.

  Но ако питаш за парапланера 😉 – летя с едно жълто крило, което е на клуба. 

  Ако реша да купя свое, също ще е жълто 🙂

 3. LeeNeeAnn » Blog Archive » Облачето: Страх в небето says:

  […] беше ходило на училище, ама малко, за да не му омръзне, и вече знаеше някои […]

 4. LeeNeeAnn » Blog Archive » Облачни приключения says:

  […] скоро предизвикателството “Училище за облачно летене” се п… Облачето си бе харесало жълтата дъгичка, но от време […]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>