Skip to main content.
June 15th, 2007

Разни облачни мисли

Харесвам конгестусите. Това са облаци с характер. Също като хората. 

Имат човешка осанка и излъчване. Сякаш някакви важни чичковци се разхождат по небето и разказват истории от земята. Имат лицe и глас и ако ги наблюдаваш известно време ще видиш как настроението им се променя, как се напушват или успокояват и започваш да разбираш историята, която искат да ти разкажат.
А те разказват истински земни истории – за топлина, за радост, за нежност, гняв и тъга. И виждаш как растат от топлината, разливат се от нежното докосване на вятъра или пък гърмят от гняв. Също като хората. 

И всеки държи да разкаже своята история, затова не се учудвайте, че честичко се карат и започва да гърми, а като се посбият и започне да боли – почва и дъжд да вали. Също като при хората. 

Колкото повече ги гледаш, толкова повече се удивляваш. Опитваш се да ги разбираш, да предвиждаш… Понякога успяваш, по-често – не. Опитваш са да запомниш нещо, което е от значение днес, за да ти е от полза утре. Трудна работа. Също като при хората. 

Два еднакви облака няма, два еднакви небесни дни няма, както няма два еднакви земни дни, нито пък две еднакви човешки души. Също като при хората. 

А небе без облаци е като лице без емоция – безизразно, празно и скучно. Също като при хората. 

Харесвам конгестусите. Това са облаци с характер. Също като хората. 

CIMG1343

 

Posted by LeeAnn in Мисли и чувства, Облаци

9 Comments »

This entry was posted on Friday, June 15th, 2007 at 16:38 and is filed under Мисли и чувства, Облаци. You can follow any responses to this entry through the comments RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Разни облачни мисли”

 1. keit says:

  Хе, не знаех, че така се казват този вид облаци 🙂
  Кой не обича да гледа облаци с разни форми и да си представя на какво приличат. Толкова приятно и разтоварващо занимание.

  А в училище ни караха да учим наизуст имената на видовете облаци… Сега не помня нито един…

 2. Гери says:

  И на мен много ми се иска да прочета повече за класификацията на облаците. Преди няколко дни попаднах случайно 😉 на ето този сайт и много ми допадна!

  http://www.cloudappreciationsociety.org/gallery/

  btw, Дачи, като отвори пак дума за облаците, та да питам (не че съм нетърпелива :P), ама ще има ли скоро книжка??.. 😀

 3. NeeAnn says:

  Значи днес съм видял конгестус, който много приличаше на пудел, изправил се на задните си лапи. А за съжаление, фотокамерата беше много далеч от мен 🙁

 4. Albinos says:

  Много добре са оприличени облаците че приличат на хората. И аз не знаех че така се наричат този вид облаци. Край морето забелязах подобни миниатюрни облачета, които тук в София много рядко съм наблюдавал, сякаш небето тук и там е различно.Вярно е че небе без облаци е като лице без емоция.:)

 5. LeeAnn says:

  Да, Албинос, така е – небето е различно и това е прелестта му.
  Скоро ще ви разкажа още за Облаци…
  Искате ли?

 6. Ясен says:

  Да. Ама много :).

 7. LeeAnn says:

  Много, така ли?
  Чудесно!
  Значи – първо статията за успеха, която обещах на Лид и след това веднага минавам на облачна вълна. 🙂

 8. LeeNeeAnn » Blog Archive » Облачна класификация says:

  […] За някои съм писала вече и съм показвала снимки, за други не съм и няма да го направя сега. С течение на времето ще видите кое как изглежда. Височините, които са посочени също са ориентировъчни и зависят от географската ширина и конкретните метеорологични условия на региона и в момента. […]

 9. LeeNeeAnn » Blog Archive » Подарявам ви спомен! says:

  […] в непрекъснато движение. По-живи са от всичко наоколо! И толкова много приличат на хората! Или пък хората – на тях, още не съм […]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>