Skip to main content.
September 27th, 2006

Негово чиновническо маличие*

(*обратното на “величие”)

Трябва да си призная, че този път КК Труд ме изненадаха. Очаквах този ход на 15 септември, по случай откриването на новата учебна година. Нещо от рода на “Спокойно деца, няма да се потите над теми по литература, защото ние забранихме свободното разпространение на изучаваните автори. Така че – няма четене, следователно – няма и писане!”. Не познах…
После го очаквах като изненада за 22 септември, по случай деня на Независимостта. Нещо в стил “Свободата е опиум за масите”… Пак не познах…
Днес обаче го направиха. Може би са се наговорили с други маличия за точния ден на събитието. Дали случайно или нарочно, но днес обявиха уволнението на директора на Софийската Математическа Гимназия.
Негово чиновническо маличие уволни човека, който успя да запази СМГ през годините на криза и демокрация, така че гимназията не просто да съществува, а да открива умове и ражда величия.
Официално обявените причини са творение на негово маличие и естетвено са неадекватни. Истинските причини няма да стигнат до нас никога, но вероятно нечии интереси за били настъпени, иначе как да си обясни човек съсипването на нещо, което е в цветущо здраве?!?
Аз съм бясна и разочарована. Другите родители вероятно също. И не само заради уволнението на г-н Ненчев и не само заради историята с Труд, а от това, че бавно и целенасочено се опитват да ни превърнат в “последна дупка на кавала”, място за набиране на евтина работна ръка – страна от слабообразовани и лесно управляеми хомосапиенси, в миналото наричани Хора.

П.С. Само за информация: Негово чиновническо маличие иска да замени два часа информатика в СМГ с два часа “Труд и творчество” /Или “бит и техника” беше, или… както там се нарича нашето “трудово” сега/. Даже закон си е написало по въпроса.

Влизаме в ЕС… Там тоалетните са чисти… Все някой трябва да ги мие, нали?

Posted by LeeAnn in Абсурдизми

4 Comments »

This entry was posted on Wednesday, September 27th, 2006 at 22:04 and is filed under Абсурдизми. You can follow any responses to this entry through the comments RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Негово чиновническо маличие*”

 1. Seymour says:

  Отвратителна история. И аз се нагледах по време на ученическия ми живот в Бургас на подобни малични малоумия.
  Права си!

 2. LeeAnn says:

  Да, лошото е, че наистина съм права, а ми се иска да не бях.
  Права, но безсилна, което е още по-лошо!
  Не съм открила лек срещу слабоумието все още 🙁 Май никой не е…

 3. itilien says:

  Пак ли реформи в образованието? Ще ги обрАзоват или ще ги обрЯзват тия деца?
  А когато синът ми беше в шести клас, в часовете по труд и творчество в гимназията учиха информатика.Така че името на предмета само по себе си не определя учебния материал. Може пак да успеят да запазят същността на изучаваното.

 4. LeeAnn says:

  Проблемът е голям и доста идиотски. Правихме родителски срещи, комитети, декларации, подписки и т.н. Но те като са решили, че СМГ трябва да е обикновена малоумна гимназия и се чудят от къде да почнат. Лошото е, че не се знае до къде могат да стигнат…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>