Skip to main content.
November 11th, 2015

Танцовите обувки на Принцесата

Имало едно време една Принцеса, която освен че била умна, разумна, прелестна и омайна, много обичала да танцува.

Ама толкова много обичала да танцува, че чак си имала специални обувки за танци.

Тези обувки били толкова специални, че чак те обичали да танцуват. Принцесата много обичала танцовите си обувки, въпреки че те на моменти били доста своенравни.

Когато някое хорце не им харесвало, започвали да мрънкат и да не искат да танцуват, уж се били изморили. Ама тогава, вместо да си починат, потропвали лекичко в такт, да не би някой да си каже „виж ги тези мързеливковци”.

Принцесата много добре познавала кога танцовите й обувки са се изморили наистина, защото тогава те започвали да се спъват. Принцесата в такива моменти малко се натъжавала, защото тогава и на нея й се налагало да седне и да си почива. (Принцеса и почивка? Нали помните за коя Принцеса се разказва в тази приказка!)

Принцесата най-много харесвала танцовите си обувки, когато те били в добро настроение, даже била готова да ги изтърпи да се полигавят малко – което впрочем, хич не било лесно, защото тогава те започвали да се настъпват, тръгвали наляво, вместо надясно, даже се опитвали да си разменят местата!

Но им прощавала, защото си представяла, че са вълшебни!DSC01347

Тя си представяла, че танцовите й обувки си говорят с обувките на другите принцеси и даже й се струвало, че понякога тихичко се уговаряли за разни тайни неща. А веднъж даже й се сторило, че се оплакват, че вече били стари, били заслужили почивка, били научили Принцесата да танцува, не можели да продължават все да тичат след нея и да танцуват по цели нощи.

Тогава Принцесата си спомнила, че когато преди толкова много време, се запознала с танцовите си обувки, редовно се случвало да се събуди през нощта от тихичък, но странен звук и да й се струва, че някой танцува в тъмното. Но понеже тогава вече била влюбена в танцуването, си мислела, че отново й се е присънил танц и че звукът идва от нейната глава.

Чак сега разбрала, че танцовите й обувки, всяка нощ танцували тайно от нея!

Значи затова понякога били изморени без причина, друг път не искали да изиграят това или онова хоро, често пъти били прашни (в Двореца няма прах!) и от време на време се глезели и капризничели повече от обикновено.

Даже, една сутрин на Принцесата й се сторило, че има нещо различно с танцовите й обувки, защото уж ги била прибрала заедно предишната вечер, пък на сутринта ги намерила в различни кутии…

Чак сега Принцесата повярвала, че танцовите й обувки са вълшебни!

Тогава тя решила, преди да им даде заслужена почивка, да ги заведе на едно последно танцово приключение. Танцували заедно три дни и три нощи, а когато се прибрали, Принцесата запознала танцовите си обувки с техните заместници. 🙂

… и сега да не си помислите, че в Царството настанали мир и спокойствие?

Нали сте сигурни, че два чифта танцови обувки, танцуват повече от един… 😉

Posted by LeeAnn in Принцесешки историйки

6 Comments »

This entry was posted on Wednesday, November 11th, 2015 at 22:58 and is filed under Принцесешки историйки. You can follow any responses to this entry through the comments RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Танцовите обувки на Принцесата”

 1. Божо says:

  Много сладка приказка.
  И предполагам, само ми се струва, че е натъпкана с алегории 😉

 2. LeeAnn says:

  Благодаря, Божо,

  И предполагам, само ми се струва, че приказката си е свършила работата 😉

 3. Божо says:

  😀
  Интересен разговор се получи 😀

 4. LeeAnn says:

  Принцесешки 😉

 5. deni4ero says:

  А новите?
  Кога ще прочетем за тяхното представяне?

 6. LeeAnn says:

  Ааа, новите след снощи са в реанимация 😆 😂 Дай им малко време 😉

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>