Skip to main content.
October 1st, 2014

Над себе си…

Имаше един период, в който непрекъснато надскачах себе си и правех неща, които първоначално смятах за (физически) невъзможни… Тогава обаче осъзнах, че когато си заобиколен от правилните хора и моменти, невъзможното не е фактор, особено физически. Само трябва да се довериш – на себе си, но по един особен начин – да се довериш, че тези, които вярват в теб, не грешат. Емоционално е точно толкова сложно и объркано, колкото звучи и като е написано.

Започнах да си мисля, че това състояние на надскачане на границите и живот отвъд тях ще продължи вечно и ще мога да преодолявам невъзможности със същите темпове. Човек е устроен да го вярва и да го иска, но слава богу, не е устроен да го постига…

Всъщност, най-трудното се оказа точно това – да осъзная, че ако днес съм полетяла с парапланер и това е било отвъд човешките ми граници и възможности, то следващата стъпка на надскачане на себе си не е да полетя, размайвайки енергично ръце. Следващата стъпка е да осмисля постижението си, да го оценя и да ползвам наученото, когато ми потрябва.

В първите години даже почти официално празнувах годишните от първия ми самостоятелен полет с парапланер, като тайно в себе си всъщност водех битка – достатъчно ли е тази година да си спомня постижението от миналата или ми трябва ново, още по-впечатляващо?

С годините обаче успях да постигна мир със себе си и, без да спирам да търся предизвикателства и невъзможности, се научих да ползвам тези дни за самоуверяване и самоутвърждаване.

Днес е един такъв ден. Преди 8 години, на този ден, за първи път полетях сама.

Пожелавам и на вас такива дни – дни, в които да можете да извикате с цяло гърло: „Аз мога да летя, смяташ ли, че това може да ми се опре?!”

Posted by LeeAnn in Мисли и чувства, Парапланери(зъм)

6 Comments »

This entry was posted on Wednesday, October 1st, 2014 at 16:16 and is filed under Мисли и чувства, Парапланери(зъм). You can follow any responses to this entry through the comments RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Над себе си…”

 1. deni4ero says:

  Честито, принцесо на облаците 🙂 Пожелавам още по много различни начини да надскачаш себе си и възможностите си! А, аз знам, че ще можеш, защото си го доказвала многократно 🙂

 2. LeeAnn says:

  Мерси, Люлю 🙂
  Ще се постарая да не те разочаровам 😉

 3. NeeAnn says:

  Значи е ред на книжката за принцесата и онези, принцовете 🙄

 4. LeeAnn says:

  Щом казваш 🙂

 5. NeeAnn says:

  Щом ще я напишеш 🙄

 6. LeeNeeAnn » Blog Archive » Състояние на полет says:

  […] в ден като днешния, празнува безкрайните възможности за полет и […]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>