Skip to main content.
July 31st, 2015

Happy SysAdmin Day v16 …


sysadmin

Вашата мрежа е сигурна, вашият компютър е включен и работи (даже и под Windows), вашият принтер не е задръстен с хартия?!

Защо?!

Защото (най-вероятно) имате прекрасен системен администратор или даже цял IT отдел, който да ви държи над водата? Ако всичко това е така, можете точно днес да отидете и да благодарите на тези хора, без които трудно щяхте да се вписвате в съвременния свят.

И накрая — честит празник на всички колеги и колежки (не само като горната 🙄 ), които са се посветили на тази, твърде често, неблагодарна професия.

🙄

Posted by NeeAnn as Фотодневник at 12:00 PM EEST

12 Comments »

July 28th, 2015

Ансамбъл „Софийска лудост“

… или на галено: „Пакостничките“…

Това е името на новия ни ансамбъл за среднощно забавление и озвучаване на Северозаедна България, в частност видинските улици, формиран главно от неудържими ентусиасти с луди глави, неуморими крака и незаглушими гласове.

Сега ще кажете, че за да си имаме ансамбъл, трябва да имаме и музиканти, не само танцьори, но аз веднага ще ви успокоя, че не е необходимо тези, които (въз)произвеждат музика за танцуване да са музиканти, нито дори да са музикални – достатъчно е само да имат желание да пеят 🙂

IMG_5676

И тъй като музиката си е винаги с нас, проблеми с музика за танцуване нямаме, така че този аргумент отпада.

Носии и сценично облекло също си имаме…

IMG_5643

… и само Времето има право да се произнесе чия носия е била по-по-най-автентична (според речника: автентичен = истински, действителен, неподправен, достоверен, основан на първоизточници, същински) и държа да ви кажа, че с “колегата” бяхме със съвсем истинска и неподправена “софийска градска носия от началото на 21 век”, съответно – мъжка и женска.

IMG_5648

Важното е, че всички премени са силно водоустойчиви, но за жалост – комаропропускливи.

И за да ви докажа, че сме истински ансамбъл, ще ви покажа и списъкът с привърженици от региона, които ни поканиха отново да се върнем там на турне, но не чак след една година и не само за няколко дни, а за цяла седмица, считано от … вторник 🙂 :

  1. Фиданките, Видин
  2. Ансамбъл „Дунав“, Видин
  3. Персонал, оркестър и гости на ресторант “Ривиера“, Видин
  4. Знайни и незнайни неволни свидетели на културните прояви на „Софийска лудост“, които прояви излязоха дори извън пределите на Родината, но пак си останаха културни… доколкото е възможно.
    Все пак, Гранична полиция не се стърпя и попита: „Вие за Фестивала ли…?“. Достраша ме да попитам толкова много ли ни личи…

А, ако все пак, искате от мен да бъда сериозна за 30 секунди, ще кажа:

Мили Фиданки, “Софийска лудост” благодари за поканата! Прекарахме си вълшебно и ще дойдем пак!

Мили Дунав-ци, благодарим за вниманието – и при вас ще дойдем пак!

За мен, лично, беше чест да танцувам на едно хоро с вас!  

Когато наскоро (само преди 9 години) започнах да танцувам, се страхувах, че може да свършат хорàта, че може емоцията да се изчерпи, че може да спра да откривам и да изпитвам възхищение.

Това не се случва, благодарение на хора като вас – хора, които ме връщат отново там, където душата лети, а краката не стъпват. Благодаря ви!

IMG_5655

Posted by LeeAnn as Мисли и чувства, Народни танци at 12:18 AM EEST

No Comments »

July 22nd, 2015

Рожен 2015

…събор на народното творчество и животновъдството…

Умишлено изчаках да минат няколко дни от края на събора, преди да напиша и аз няколко думи за него. Изчаках, за да улегнат емоциите – не само защото така речта добива членоразделност, а и защото, ако се бях поддала на изкушението да пиша веднага, вероятно щях да попадна в клопката на всички дошли си оттам и хванали се да разказват, а именно – щях да започна да разказвам за организационните пропуски и откровени недомислици и щях да пропусна важното. Затова няма да ви кажа нито дума повече за организация, логистика и настаняване. Ще ви кажа пет изречения за моите емоции покрай събора…

DSC00547

Роженски поляни…

Място, докоснато от Бога! Място, което прави хората по-добри. Място притегателно, пречистващо и вълшебно. Винаги, когато се съберат повечко хора на едно място, колкото и малко отрицателна енергия да носят със себе си, тя се усеща. Не и на Рожен – въпреки многото отрицателна енергия, която хората донесоха в първия ден от събора, тя не се усещаше – планината успя да я вземе, да я преработи и да ни върне само положителната й компонента. И да ни позволи да си тръгнем с хубавите спомени.

Може би тайната се крие в гайдите… А може би се крие в комбинацията Родопи + гайди… Или в комбинацията Родопи+гайди+родопски певици…

Едва ли има по-подходящо място да слушаш гайди от билото на Родопите…

Трябва да си призная, че колкото пъти засвириха гайди, толкова пъти плаках – плаках пред сцената, зад сцената, на хорото, до хорото, отстрани на хорото… (само в хотела, когато ни свиреше Стоян Янев не плаках – от срам и от страх да не го обидя…)

Звукът на гайдите така резонира в клетките ти, че не ти остава нищо друго, освен да пуснеш емоцията навън…А докато танцувах, затварях очи и се носех на сантиметри от земята… Усещах как сълзите ми текат, а душата ми се разпилява, лети отгоре и обгръща, обгръща…

И няма значение една гайда ли свири, две ли, сто ли – стига да свири за теб, бройката е без значение… А тя винаги свири за теб. Когато затвориш очи, целият свят се разтапя, разтваря и просто изчезва и остават да действат единствено гравитацията и ограниченията на физическото ти тяло.

Каквото и друго да ви разкажа, то ще е слабо и бледо – нито участието ни на сцена, нито нестинарки, конници, каракачани, та нито дори огромният трикольор, можаха да надвишат като интензитет тази емоция.

Единствено детето Габриела успя – може и да не повярвате, но когато това дете запя, планината му се поклони!

Запомнете това име: Габриела Соколова! Вярвам, че за това дете светът тепърва ще говори.

DSC00592


Друго няма да ви разкажа – другото е купон, какъвто само Чанове могат да си спретнат,
и го има на снимки и клипчета. А който не знае как изглежда – другия път да не пропуска…

Снимки…

Posted by LeeAnn as Мисли и чувства, Народни танци at 10:57 PM EEST

No Comments »

July 14th, 2015

Добро утро … на мен :)


DSC00423

Ако познаете какъв е този облак според Облачната класификация, обещавам да продължа с Облачната категория незабавно 🙂 

Posted by LeeAnn as Облаци, Фотодневник at 6:10 AM EEST

9 Comments »

July 10th, 2015

something urban …


urban landscape ...

Posted by NeeAnn as Фотодневник at 7:07 AM EEST

No Comments »