Skip to main content.
November 26th, 2014

coloured 03 …


coloured ...

Posted by NeeAnn as Фотодневник at 8:45 PM EET

No Comments »

November 21st, 2014

Ден на подкрепата

Днес е 21 ноември и според православния календар днес се празнува „Денят на християнското семейство”. Харесвам този ден и въпреки, че се повтаря всяка година и традицията е една и съща, аз го наричам по различен начин и го отбелязвам по различен начин. Наричала съм го “ден на семейството и приятелите”, наричала съм го “празник на баланса и съзиданието”, на силата, на стойността

Тази година осъзнах, че избирам имената не случайно и много емоционално и в няколкото изречения, които споделям с вас, са скрити зарядът и емоцията на цялата изминала година.

Затова, в днешния ден, казвам на най-близките си: Благодаря за подкрепата!

Posted by LeeAnn as Мисли и чувства at 1:25 AM EET

2 Comments »

November 7th, 2014

40 до 40

Това е името на нов проект на Дарик радио, който има за цел да „представи успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес“.

Проектът се провежда за втора поредна година. Аз разбрах за него сравнително късно – след като времето за номинации бе изтекло, и даже след като журито си бе свършило работата – т.е. от 230 номинирани вече е избрало тези 40 човека, за които смята, че са „креативни, иновативни, успешни, смели, търсещи новото, създаващи, развиващи България“. Всъщност, аз разбрах от един от „40те“ и съм му благодарна, че сподели тази чест с мен – така мога аз да я споделя с вас 😉

Дълго си мислех как точно да ви поднеса името на избрания в почетните 40. Дълго се чудих и защо до името му е изписано точно това, което е изписано и се запитах какво бих написала аз, ако трябваше да го номинирам и да го опиша с две думи и половина. А, повярвайте ми, този човек (да не кажа „това чудо“ 😉 ) няма описване с две думи и половина!

Това е някого, когото познавам от близо осем години, в които този човек, заедно с изящната си половинка, не спряха да ме удивляват, вдъхновяват, въодушевяват и изненадват. Това са хора, на които се възхищавам с цялата си душа, дълбоко уважавам и считам за мои лични „Народни будители“. А сега, с тази номинация, вече знам, че поне още един човек се чувства така 😉 – този, който го е номинирал.

Вероятно вече се сещате за кого говоря: говоря за Коце – Костадин Господинов, един от създателите на клуб „Чанове“. А „изприказвах“ толкова много думи, защото наистина не знам аз как бих го описала. Да напишеш „един от създателите на клуб „Чанове“ е малко. Да напишеш „хореограф и създател на “Хоротека” също е малко и непълно… Питах се и кое е по-значимото – „Хоротека“ или „Чанове“, или всички проекти, инициирани и реализирани от клуба… Нямам отговор, за мен всичко е значимо – възхищавам се на всяка нова идея и всеки нов реализиран проект.

Всъщност, давам си сметка, че въпросът за значимото не е правилен – нито едно от нещата нямаше да е значимо, ако не бе последвано от други, непрекъснато. Значимо е това, че Миленка и Коце винаги вървят напред, ако няма път – прокарват го, не спират да търсят, не спират да се развиват и да ни дават и още, и още…

Изключително много се радвам за това отличие, защото знам, че нищо не мотивира повече от това да бъдеш оценен от непознати!

И въпреки, че само името на Коце стои в списъка с 40те избрани, аз смятам, че това признание е и за двамата, защото за мен те двамата са абсолютно неразделно цяло!

Поздравления, Миленка и Коце!

… и благодаря!


П.П. от сайта на инициативата става ясно, че тепърва ще има интервюта с всички отличени, а официалната „патаклама“ ще бъде някъде през февруари 2015 г. (тъкмо подарък за 10я рожден ден на „Чанове“ 😉 )

Още за проекта: http://4040.dariknews.bg/project

Списъка с 40те: http://4040.dariknews.bg/view_article.php?article_id=1341624

Posted by LeeAnn as Мисли и чувства, Народни танци at 4:00 PM EET

2 Comments »

November 3rd, 2014

black & white 09 …


near Mordor ...

Posted by NeeAnn as Фотодневник at 10:40 PM EET

5 Comments »

November 1st, 2014

Народните будители…

Днес е 1 ноември – „Ден на народните будители”. Това е празник, който харесвам, защото е ден, в който, ако искаш, можеш да отделиш четири минути и да се замислиш, кое те карало да се чувстваш добре в българката си кожа през изминалата година и кое е това, което и занапред би те накарало да си повече българин.  И ако из главата си намериш такива хора и събития, в петата минута от размисъла, можеш просто да им изпратиш мислено своите адмирации. Ако пък си човек с малко дар слово, можеш да им ги изпратиш и писмено 😉 – както смятам да направя аз.

Днес, в Деня на народните будители, стартира една нова инициатива на клуб „Чанове”, която се нарича „Чанове на Балканите”.

Всичко за идеята и подготовката на проекта можете да прочетете на сайта на Чанове.

Аз само ще ви кажа, че репетициите започнаха днес, с три хорà – едно македонско, едно сръбско и едно гръцко. Миленка и Коце са ни подготвили общо 53 хорà от четири страни (изброените, плюс Турция), като се готвят да направят скоро и десетина румънски хорà. Като имате предвид, че статистиката на научените български народни хорà показва, че за осем години сме научили 100 хорà, това означава, че имаме „материал” за разучаване за следващите пет-шест години. А като добавите за „щипка сол” и разликата в стила, хвата и темперамента на танцуване, то спокойно мога да кажа, че интересното и вълнуващото тепърва предстои.

Благодаря ви, Миленка и Коце!

 

Posted by LeeAnn as Мисли и чувства, Народни танци at 8:02 PM EET

No Comments »