Skip to main content.
November 24th, 2012

enjoy the silence …


I enjoy too 🙄

Posted by NeeAnn as Реалността at 7:04 PM EET

17 Comments »

November 21st, 2012

Празник на баланса и съзиданието

… или Ден на семейството

По света има религии най-различни и най-разнообразни. Не съм познавач на религиите, но напоследък четох нещо, което ми направи впечатление. За хората от една религия, която отдава огромно значение на одухотвореността и баланса, е много важно да можеш да отговориш на три въпроса и те задават тези три въпроса буквално на всеки срещнат, било то познат или не.

Въпросите са съвсем прости: „Откъде идваш?”,  „Накъде отиваш?” и „Женен ли си?”

Или с други думи: Знаеш ли кой си, имаш ли цел и посока в живота и къде принадлежиш!

Особено много ми допада този начин на мислене. Ако се вгледате по-внимателно ще откриете, че зад тези въпроси се крият отговори, свързани не само с баланса, но и със съзидателното, което толкова много липсва в света напоследък!

Защото не можеш да бъдеш нито едно от двете (балансиран и съзидателен), ако нямаш и трите отговора!

Затова, в днешния ден ви пожелавам да имате отговори, различни от „не знам” и „не” и на трите въпроса! Честит празник!

Нека Силата бъде с вас!

 

Posted by LeeAnn as Мисли и чувства at 1:39 PM EET

5 Comments »

November 7th, 2012

Валя рисува… ППЖ 01

Желания изпълняваме всякакви 🙂

Макар че, ако зависеше от мен, аз не бих рисувала Робърт Дауни Дж. като хлапак, защото е толкова объл и сладникъв, че чертите му се размиват под молива. От друга страна, познавайки поръчителя на това ППЖ, съм сигурна, че тази снимка е избрана не въпреки физиономията на Р.Д. Дж., а именно заради нея 😉

И така, на вашето внимание: Открийте разликите 🙂

Posted by LeeAnn as Bаля рисува at 12:46 PM EET

3 Comments »

November 1st, 2012

Ден на народните будители

Днес, 1 ноември, всяка година празнуваме деня на народните будители.

При това, „празнуване” е много силно казано – децата не са на училище, но родителите са на работа и се чудят кой да им гледа „празнуващите” деца.

Без никакви угризения мога да кажа, че това е български празник, който с течение на годините е олекнал и вече не изпълнява предназначението си.

А какво е предназначението му? – ще попитате. Именно фактът, че питате, потвърждава тезата ми за загуба на предназначение. И значение.

Предназначението на празниците, особено когато те са национални, обикновено е да си припомним минали събития, способствали по безспорен и героичен начин за днешното ни щастливо съществуване. А този празник конкретно, е с още по-специално предназначение – да ни събуди, да ни накара да мислим, да ни провокира.

Аз обаче нямам усещането, че се случва нещо подобно и именно заради това твърдя, че този празник не изпълнява предназначението си. А би могъл. Но преди това трябва да променим нещо. Няма да се впускам в разсъждения на тема дали трябва да празнуваме подвига на възрожденските ни писатели и кои са първите будители – в българското интернет пространство има предостатъчно слаби статии по въпроса.

Аз бих искала да насоча погледите ви в друга посока: да открием съвременните си будители – хората, които ни държат свързани с корените ни, тези, които учат децата ни да мислят, провокират ги да творят и да се развиват. На този празник бих уважила тези хора! Бих им поднесла подарък и бих им благодарила.

Днешният ден е празник на г-жа Блага Минева – човекът, който чрез личен пример учи децата ни що е то чест и достойнство и им помага да отстояват себе си.

Днешният ден е празник на г-жа Надежда Германова – човекът, който провокира попорасналите ни вече деца да бъдат полезни на обществото като откриват и защитават смислени каузи.

И не на последно място, за мен, днешният ден е празник на хореографите на клуб по български народни танци „Чанове” и създателят на Хоро БГ.

Честит празник, съвременни будители!

Поклон!

~~~~~

А вие кого ще поздравите днес?

 

 

Posted by LeeAnn as Мисли и чувства at 1:11 AM EET

7 Comments »