Skip to main content.
February 21st, 2012

much more than two …


Posted by NeeAnn as Фотодневник at 7:17 PM EET

22 Comments »

February 17th, 2012

Мимолетно… (2)

Затворих очи и летях нагоре,
въртях се като пеперудена фея,
понесена от прашна вихрушка…

Тогава видях…
Земята,
сънят на цветята,
диханието на водата,
шумът на гората…

Открих смисълът им
когато започнаха да изчезват…

Тогава се върнах.

Posted by LeeAnn as Мисли и чувства в рими at 4:39 PM EET

6 Comments »

February 14th, 2012

Вълшебната тайна

Имало едно време една принцеса, която била умна, разумна, прелестна и омайна. А освен всичко това, била и много добра. Толкова добра, че всяка година по едно и също време преживявала едно и също преживяване.

Ако си мислите, че има нещо омагьосано наоколо, може и да не грешите много. Но не принцесата била омагьосана, нито денят, в който се повтаряло преживяването. Съвсем очаквано, омагьосано се оказало най-неочакваното…

Но да започнем отначало…

Имало едно време една принцеса, която била умна, разумна, прелестна и омайна. А освен всичко това, била и много добра. Толкова добра, че всяка година, в един и същи ден, в двореца й пристигали принцове всякакви. Та и рицари даже. И така било от много време насам. Принцесата дори не помнела от кога се повтаряло това. За нея нямало и значение, защото принцовете идвали при нея винаги от едно и също място, винаги с една и съща молба, а принцесата ги приемала, не само защото била добра, а и защото им се възхищавала за смелостта.

Всеки принц идвал от омагьосаното място с молба принцесата да му върне … сърцето.

Сега ще попитате – че тя ли му го е взела, че да му го връща, той като й вземе ръката, после да не би да й я връща (!) – и няма да сгрешите, защото наистина не принцесата била виновна за погубените принцки сърца, но само тя можела да им ги върне.

Read the rest of this entry »

Posted by LeeAnn as Принцесешки историйки at 1:23 AM EET

21 Comments »

February 12th, 2012

against ACTA …

В последните няколко седмици глобалното Internet общество беше настръхнало срещу конспиративното подписване от редица правителства (включително и българското) на така нареченото търговско споразумение против фалшифицирането (ACTA). Понеже преговорите за това споразумение бяха засекретени и на обществеността бяха сервирани само общи приказки, датата 11 февруари 2012 година беше обявена за ден за глобален протест срещу това споразумение.

В България протест се проведе в 17 града, няма да ги изброявам всичките, само ще поздравя всички, които предпочетоха да излязат в студения зимен ден и да изразят отношението си към опитите за ограничаване на нашата свобода, не само в Internet, а и изобщо.

По-надолу ще се опитам с картинки и кратки коментари да ви покажа какво беше този съботен ден в София.

Началото на протеста е обявено за 11:00 h, сборното място е около пилоните на НДК. Малко преди началния час, картинката от мястото на събитието изглеждаше така:

Read the rest of this entry »

Posted by NeeAnn as Активизъм at 12:36 AM EET

8 Comments »

February 5th, 2012

Поли Паскова в Клуб на Хорото


Поли Паскова гостува в Клуб на Хорото на 01.02.2012 г.

Първото нещо, което Поли направи, след като бе посрещната от домакините, бе да провери техниката и да си настрои микрофоните. Бързо, точно и професионално!

Въпреки, че клубът бе почти празен, когато тя пристигна, присъствието й моментално изпълни залата и завладя всички подранили посетители. Поли Паскова е от хората, чието присъствие веднага се забелязва. Няма как да влезе и да не усетиш – нещо те кара да обърнеш глава и да я следиш с поглед. Магнетична личност в пълния смисъл на думата.

Затова, не се учудвайте, че интервюто прилича повече на монолог, отколкото на диалог – с удоволствие оставих Поли как говори и се постарах да предам това усещане и на вас. Дано думите й ви доставят удоволствие.


Поли, благодаря, че се съгласи на това интервю.
Ще започна с въпрос, на който винаги ми е интересно да чуя отговора: Какво си спомняш от първото си излизане на сцена?

Първото ми излизане на сцена, още в детските ми години, беше с акордеона. Имахме представяне пред всички родители. Майка ми беше оставила изгладени, подредени дрешки, но аз си бях облякла най-удобното поло, ама то беше малко смачкано и майка ми като ме видя, май й стана лошо и не знам дали ме е слушала даже, но представянето мина добре.

Read the rest of this entry »

Posted by LeeAnn as Интервю, Народни танци at 10:19 PM EET

3 Comments »

February 4th, 2012

four … is more than two


Posted by NeeAnn as Фотодневник at 11:42 PM EET

16 Comments »