Skip to main content.
January 18th, 2013

Нулата не е по мярка на никого…


Валя продължава да рисува за Яна.

Още по темата:

Валя рисува за Яна

Пеперудените деца и ДЕБРА БГ

Яна

Posted by LeeAnn as Bаля рисува, Мисли и чувства at 5:08 PM EET

1 Comment »

December 5th, 2012

Валя рисува за Яна

Да си призная, не знам откъде да започна…

Досега ми беше лесно да качвам рисунки на Валя, ей така за удоволствие, без да има нужда да им слагам дори заглавие, защото те сами говорят за себе си, пък и вие винаги намирате какво да кажете и моите думи бяха излишни. Сега, обаче, трябва да започна аз.

Валя реши да продава рисунките си.

Решението й не е спонтанно. Отне й известно време, за да намери смисъл в това да се раздели с нещо толкова ценно за нея самата. Няма нужда да казвам, че в тези рисунки е вложено много повече от просто „талант и свободно време”.

Винаги, когато е ставало дума за продаване на рисунки, тя ми е казвала, че рисунките имат стойност, но тя не се мери с пари. Трябва да има смисъл! Винаги съм се удивявала и възхищавала на мъдростта, с която децата са способни да гледат на нещата от живота!

Преди известно време, Валя намери Смисълът, заради който да си продаде рисунките.

„Смисълът” се казва Яна и за нея ви разказах преди няколко дни. Бях обещала да ви кажа какво още имам наум и дойде време да спазя обещанието си.

Истината е, че това желание е на Валя! Нашето участие, като нейни родители, е само логистично. Тя запретна ръкави и с малко помощ от приятели и татко си, направи скромен сайт и електронен магазин, от който да е възможно да се продават рисунките. Ели от ДЕБРА пък й помогна да се свърже с майката на Яна.

И така, ето ни тук – не на финала, а в началото на нещо трудно, но много хубаво и смислено.

Всички парички, платени за рисунки, отиват при семейството на Яна, така че да направим живота на детенцето малко по-поносим.

Инициативата няма срок. Валя ще спре, когато се изчерпят рисунките и ако не успява да наваксва със заявките за нови. Но дори и тогава, ние (големите и уж отговорни възрастни) можем да продължим да се грижим за Яна – поне докато държавата осъзнае, че това задължение е нейно и поеме поне част от финансовата грижа за Яна.

Няма да крия, че положението с болестта на Яна е „стандартното” за нашата действителност. За болестта не се говори, или ако нещо се спомене в някой едноминутен репортаж, то е от чиста куртоазия. Но резултати няма. Можете ли да си представите, че в България има лекари, които никога не са чували за тази болест? Това, с повече спор със себе си, мога и да го приема някак. Но това, точната диагноза на болестта на детето ти, поставена от българска болница, да стане готова два месеца след погребението на бебето, родено с ЕБ – това не мога да го приема!

Извинявам се, ако съм разстроила някого, но фактите са си грозни.

Това трябваше да бъде положителна статия, в която да ви разкажа как моето изключително дете е решило да помогне на друго не по-малко изключително дете да живее по-добре.

Затова се връщам обратно на Валя и Яна.

Моля, вижте сайта на Валя и разгледайте магазина.

Ако нещо не е ясно – питайте мен (на мейла на приказката) или Валя – в сайта й има мейл.
Ако си харесате рисунка, можете да пишете на мен или Валя, в случай, че искате да я поръчате директно, а не през магазина.

Ако искате да питате още за болестта и за някакви по-сложни и принципни неща – имам уверението на Ели от ДЕБРА, че ще отговаря на вашите въпроси.

Успех, Яна!

Posted by LeeAnn as Bаля рисува, Мисли и чувства, Нова надежда at 2:33 PM EET

2 Comments »

November 7th, 2012

Валя рисува… ППЖ 01

Желания изпълняваме всякакви 🙂

Макар че, ако зависеше от мен, аз не бих рисувала Робърт Дауни Дж. като хлапак, защото е толкова объл и сладникъв, че чертите му се размиват под молива. От друга страна, познавайки поръчителя на това ППЖ, съм сигурна, че тази снимка е избрана не въпреки физиономията на Р.Д. Дж., а именно заради нея 😉

И така, на вашето внимание: Открийте разликите 🙂

Posted by LeeAnn as Bаля рисува at 12:46 PM EET

3 Comments »

October 17th, 2012

14 дни слава…

Всички снимки към тази история са правени от Валя.

Това, което не знаете е, че с някои от тях (неприсъстващи тук), тя участва в конкурс на Списание 8 на тема “Тайната на занаятите”.

В конкурса имаше участващи повече от 500 снимки, но само 58 от тях заслужиха да стигнат до почетно показване на моста до НДК („Мостът на влюбените”).

Това е снимката, стигнала до моста 😉

Разбира се, всеки човек иска признание за труда и таланта си. При това веднага и на най-високо ниво и има хора, които често забравят, че успехът е въпрос на балансирана комбинация 🙂

За щастие, Валя знае, че освен талант се искат и доста усилия, за да напредваш и че да си в първите 58 не е малко постижение!

Пожелавам ви да чувате все по-често за успехите на Валя!

 

П.П. Снимката ще бъде там до 26 октомври 2012 г.

Posted by LeeAnn as Bаля рисува, Мисли и чувства, Реалността at 6:39 PM EEST

6 Comments »

October 11th, 2012

Валя рисува … Robert Downey Jr.


 

Posted by LeeAnn as Bаля рисува at 9:41 AM EEST

30 Comments »

October 5th, 2012

Валя рисува…

От днес блогът се сдобива с една много специална категория – “Валя рисува”.

Под това обикновено и непретенциозно име, ще виждате само много много специални рисунки, дело на едно още по-специално създание: голямата ми дъщеря Валя.

Започвам малко отзад-напред, като първо ще ви покажа последната й рисунка, а след това постепенно ще се връщам назад.

Наслаждавайте се, радвайте им се и спазвайте лиценза на блога 🙂


 

Posted by LeeAnn as Bаля рисува at 4:30 PM EEST

9 Comments »